websikehealthcheck

Blog...

Ez kell a biztonságos utazáshoz

Saját szervezés vagy utazási iroda?

Nyaralni készülsz, de nem vagy biztos a nélkülözhetetlen teendőkben? Sok mindenre kell indulás előtt figyelni? Félsz, hogy kimarad valami fontos lépés, és az egész nyaralás kudarcba fullad? Tudjuk, milyen érzés ez, hiszen mindenki aggódik azon, hogy minden a lehető legtökéletesebben sikerüljön. Éppen ezért cikkünkben összeszedtünk Neked minden olyan fontos információt, mely az idei nyaralásotokhoz szükséges lehet. Kövessétek végig ezeket az előkészületi lépéseket, hogy biztosan ne maradjon ki semmi!

A megfelelő helyszín kiválasztása

Nézz utána alaposan a választott úti célnak, kimondottan akkor, ha gyermekkel utazol! Olvasd el ezt a bejegyzésünket!

Igazolványok

Ellenőrizd személyi okmányaid érvényességét, valamint készíts belőlük másolatot arra az esetre, ha esetleg elhagynád valamelyiket! Készítsd be személyi igazolványodat, és ha szükséges, útleveledről és a vízumról se feledkezz el! Ezen felül legyen kéznél oltási igazolványod is!

Biztosítás

Mindenképp intézz utas-és balesetbiztosítást! Ez a költség minimális ahhoz képest, amennyit külföldi egészségügyi ellátás esetén elkérhetnek tőled. Rengeteg fajta ajánlat közül válogathatsz, így garantáltan találsz számodra megfelelőt! Az utasbiztosítási kötvény adatai az egész nyaralás során legyenek könnyen elérhetőek számodra!

Védőoltás

Tájékozódj arról, hogy szükséged van-e bármilyen védőoltásra! A leggyakoribb szükséges védőoltás többek között a sárgaláz elleni, a hepatitisz A, a tetanusz, a hastífusz és a szamárköhögés elleni oltások. Célországtól függően természetesen ez változhat!

Gyógyszerek

Gondoskodj a megfelelő gyógyszerekről! Legyen nálad allergia elleni tabletta, fájdalomcsillapító! Különösen figyelj arra, hogy sok gyermek utazás alatt is rosszulléttel küzd, arra is legyen nálad hatásos megoldás!

Magyar Nagykövetség

Gyűjtsd ki Magyarország külképviseletének elérhetőségeit, nézz utána, hogy hol tudod elérni őket, ha a szükség úgy kívánja!

Előzetes tájékozódás, check-in

Ha nem saját autóval utazol, legyél biztos abban, hogy mikor indul a járatod! Fontos tudni, hogy a repülőgép indulása előtt kb. 2 órával már célszerű kint lenni a repülőtéren, főleg főszezonban, amikor több ezren utaznak egy időben különböző helyszínekre. Továbbá nézz utána a feladható poggyásszal kapcsolatos információknak is, hiszen a mérete és a súlya is sokat számít!

Habár az utasfelvétel elvégezhető előzetesen is online formában, győződj meg róla, hogy ez biztosan megtörtént-e, hiszen így kapod meg a beszállókártyádat!

 

Mi pontosan tudjuk, hogy mekkora stresszel jár egy nyaralás megszervezése az egész család számára. Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd magadról levenni a terhet, fordulj szakértőinkhez bizalommal!

 

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük