websikehealthcheck

Blog...

Fedezd fel Te is New York nevezetességeit!

Utazz velünk New Yorkba!

New York, a város, amely soha nem alszik.

Ha te is imádod a világvárosokat, élvezed a nyüzsgést, csodálod a történelmi nevezetességeket, és rajongsz a különleges programokért, New York a Te városod!

Nézzük, melyek azok a látnivalók, amiket semmiképp se hagyj ki, ha oda utazol!

Szabadság-szobor

A Szabadság-szobor a Liberty Island-en található, New York legnépszerűbb látnivalói közé tartozik. Nevéből fakadóan a szabadság és a függetlenség szimbóluma, Franciaország ajándékozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából.

A szobor teljes neve „A Szabadság Megvilágosítja a Világot.” Bár látszólag áll, valójában Lady Liberty épp jobb lábát emeli, másik lába láncokon áll – ezzel is szemléltetve a megszerzett szabadságot.

Szabadság-szobor

Central Park

A metropolisz leghíresebb zöldövezete a Central Park, mely a város szívében, Manhattanben található. A parknak szabályos téglalap alakja van, 4 km hosszú és 800 méter széles. A hatalmas zöld területek mellett több mesterséges tó, játszóterek, sőt, még egy állatkert is megtalálható.

Central Park

Empire State Building

Az egyik leghíresebb felhőkarcoló, egykor ez volt a legmagasabb épület a világon – mára ez már a Burj Khalifa Dubai-ban.

Érdekesség, hogy mindösszesen 1 év és 45 nap alatt építették, és 1931. május elsején került átadásra. Az épület 102 emelet magas, irodák kialakítására szánták. A 86. és a 102. emeleten található kilátóból azonban bárki megcsodálhatja a csodás kilátást.

Empire State Building

Broadway

Az utca és környéke a színházi világ központja. 41 professzionális színház is megtalálható az utcán, mindegyik több, mint 500 férőhelyes. Ezeken túl, a közeli utcák még 39 másik, Off-Broadway színházat rejtenek, melyek 100-500 férőhelyesek.

Broadway

Times Square

A 6., 9., 39. és 52. utca találkozásánál megtalálod a híres-nevezetes Times Squaret – ami valójában nem is egy tér. A helyszín az óriási, fényes reklámoknak köszönheti elsősorban a népszerűségét. Tudtad, hogy a legelső reklám a helyszínen Wrigley’s rágógumi reklámja volt?

Times Square

Wall Street

Az Egyesült Államok gazdasági és pénzügyi központja, nem véletlen, hogy a világ legnagyobb tőzsdéjének is ez a helyszín ad otthont. Egyik leghíresebb szimbóluma az Alsó-Manhattanben álló bikaszobor, amely a tőzsde erejét szimbolizálja.

Wall Street

Brooklyn Híd

A Manhattan szigetét és Brooklynt összekötő Brooklyn Bridge a legrégebbi függőhíd az Egyesült Államokban. A hidat 1883. május 24-én adták át.

Brooklyn Bridge

A felsoroltakon kívül rengeteg érdekes program és nevezetesség várja még a városba látogatókat. Egy dolog garantált: életre szóló élményben lesz része azoknak, akik oda utaznak.

Ha mindig is vágytál arra, hogy egyszer eljuss ebbe az elképesztő városba, de nem vagy biztos benne, hogy mit-hogy-és mikor kell intézni, vagy csak szimplán a biztosra akarsz menni, és nem fáradozni a rengeteg háttérmunkával, fordulj szakértői csapatunkhoz bizalommal!

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük