websikehealthcheck

Blog...

Idén radikális változások lépnek életbe Mallorcán is

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, amely a Földközi-tengeren helyezkedik el. Nyáron rendkívül népszerű turistacélpont, hiszen egy elképesztően gyönyörű mediterrán sziget, ahol az időjárás is fantasztikus, ráadásul a strandoláson túl megszámlálhatatlan egyéb program is vár az oda látogatókra. Mindezek ellenére az árak sem voltak túlzóak, éppen ezért az évek alatt a fiatalok kedvelt buliparadicsoma is lett. De vajon ez továbbra is így fog maradni?

Mallorca idegenforgalmi hatósága ugyanis úgy döntött, hogy a továbbiakban megpróbálja visszaszorítani a fapados turizmust, azaz egyidőben fognak növelni az árakon és csökkenteni a kínálaton.

Milyen változásokra kell számítani?

Juan Ferrer, a Palma Beach Quality Offensive elnöke, azt nyilatkozta a német Bild újságnak, hogy „A nyaralás mintegy 33 százalékkal lesz drágább 2023-ban, mint az előző évben.”

Ezen túl a szezonális túlzsúfoltságot is meg akarják szüntetni a szigeten, éppen ezért korlátozni akarják a szállodai ágyak számát is. Tervek szerint a sziget egészén maximum 430.000 ágy lesz a felső határ.

Catalina Cladera, a Mallorca Tanácsának elnöke azt nyilatkozta, hogy „nagyobb értékű és kisebb volumenű turizmust” szeretnének. Azaz kevesebb látogatót, magasabb költségekkel.

Miért pont most kell ezekre a változásokra számítani?

A covid okozta korlátozások után a szigetet ellepték a turisták, a tavalyi évben annyian látogattak el oda, mint előtte soha, éppen ezért vált a túlzsúfoltság ismét a fő problémává.

Mallorca Tanácsa azt is megerősítette, hogy nem csak a szállodákban elérhető ágyak mennyiségét fogják korlátozni, de még azt is, hogy milyen módon lehet azokat értékesíteni, valamint növelni fogják az idegenforgalmi ellenőrök számát is a szigeten, azaz nagy hangsúly lesz az illegális üdülőházak folyamatos ellenőrzésén is.

Ne feledd, bárhova is készülsz idén nyáron, nélkülözhetetlen az út pontos megtervezése és a megfelelő biztosítás megkötése! Ha nem vagy biztos benne, hogy mit-hogy-és mikor kell intézni, vagy csak szimplán a biztosra akarsz menni, és nem fáradozni a rengeteg háttérmunkával, fordulj szakértői csapatunkhoz bizalommal!

 

Cikk forrása: EuroNews

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük