websikehealthcheck

Blog...

Maximális nyugalomra vágysz? Válassz felnőttbarát szállodát!

Felnőttbarát szállodák Magyarországon - Utazz biztonságosan blog

Pancsoló és viháncoló gyerekek, repkedő labdák… ez mind aranyos, csak épp nem akkor, ha pihenni szeretnél és magad mögött hagyni a hétköznapok gondjait. Lássuk be, nehéz úgy kikapcsolni, ha a saját gondolataidat sem hallod.
Ezt persze elég nehéz kivitelezni, hiszen a népszerű szállodák a családos nyaralások kedvelt helyszínei. Viszont ha igazán csendes kikapcsolódásra és “gyermekmentes” feltöltődésre vágysz, érdemes felnőttbarát szállodát választani.
Bemutatjuk a mi kedvenceinket!

Mit jelent az, hogy “felnőttbarát”?

Képzeld csak el: néhány nap teljes nyugalomban, gyerekzsivaj mentesen, amikor csak körülötted forog a világ. Jól hangzik, ugye?
Először néhány éve külföldön találkozhattunk az Adult only (felnőttbarát) hotel kifejezéssel. Az elmúlt években viszont itthon is egyre népszerűbbek az ilyen, tematizált szállodák.
Nézzük, mit is takar pontosan ez a kifejezés!
Jellemzően felnőttek nyugodt pihenését és szórakozását nyújtó szálloda, amely 12-18 évnél fiatalabb vendéget nem fogad (a korhatár szállodánként eltérő lehet).

A kérdések, amik a legtöbb emberben felmerülnek…

“És ez mit jelent, halálra unjuk majd magunkat?”

Nem, aggodalomra semmi ok! A felnőttbarát szállodákban rengeteg program és szolgáltatás várja a pihenni vágyó vendégeket.
Szerveznek például különféle tematikus hétvégéket (pl: élő Dj szórakoztatja a vendégeket), tematikus vacsorákat, ezenkívül wellness szolgáltatások teljes tárháza biztosítja a teljes regenerálódást.

“Akik ide járnak, nem szeretik a gyerekeket?”

Ez egy gyakran felmerülő gondolat a téma kapcsán, pedig erről szó sincs. Sőt, sokszor több gyermekes szülők is szívesen pihennek felnőttbarát szállodában, hiszen mindenkinek jár néhány nap teljes, háborítatlan nyugalom. Ami után feltöltődve, újult erővel vághatnak bele újra a hétköznapi feladatokba.

“Hú, ez nagyon jól hangzik, itthon is van ilyen?”

Igen az elmúlt évek során hazánkban is több szálloda felvállalta, hogy bizony ők a felnőtt vendégekre specializálódnak és kifejezetten nekik kínálnak, különleges, egyedi élményt.

Most pedig megmutatjuk a mi kedvenceinket a hazai felnőttbarát szállodák közül!

Imola Hotel Platán – Eger

Az első állomásunk Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló helye és méltán népszerű városa, Eger.
A város szívében, a Termál fürdő szomszédságában található az Imola Hotel Platán. Az Imola Hotel Platán a városban egyedülálló wellness és gasztronómia élményt kínál. Az 51 szobás szállodában garantált a nyugalom és feltöltődés.

Hotel Imola Platán - Eger - felnőttbarát szálloda - belföldi nyaralás

Mi vár ránk a szállodában?

exkluzív wellness központ

A szállodában három beltéri medence, – radonos vizű gyógymedence (36 C°), radonos vizű élménymedence (32 C°) és egy sós vizű ülőmedence (32 C°), továbbá jakuzzi és kültéri kénes vizű ülőmedence – került kialakításra. Az exkluzív szauna világon belül bioszauna, finn szaunák, egy alpesi szauna, továbbá gőzkabin és Kneipp taposó medence szolgálja a zavartalan kikapcsolódást.

extrák a teljes regenerálódásért

A medencék és a szaunák mellett sószoba, solar beach és egyedi masszázsok teszik még színesebbé a wellness élményt. Ha pedig szeretnénk kicsit formába jönni, érdemes egy pillantást vetni a különféle fogyasztó, diétás kúrákra illetve az egészséges életmód bárra! Ezenkívül életmód tanácsadást is kérhetünk, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, a pihenés után, otthon is.

Hotel Imola Platán - Eger - felnőttbarát szálloda - belföldi nyaralás

fókuszban a gasztronómia

A szállodában nem meglepő módon, kiemelt szerepet kap a borkultúra és a gasztronómia. Ez nem csak az étteremben nyilvánul meg, érezhető az ajánlott programokban és a szálloda által közvetíteni kívánt hangulatvilágban is. A vendégek a legjobb egri borok és kiváló konyha élményével térhetnek haza, így a szálloda tökéletes célpont lehet egy igazi gasztro-hétvégéhez.
Ráadásul a környék is felfedezésre hívogat: A Szépasszony-völgy borospincéi, az Egri Vár, a Dobó tér, a Török kori minaret, az Egri Bazilika mind csodás állomásai lehetnek egy városnéző sétának.

Az aktuális ajánlatokról érdeklődj ide kattintva!

Duna Event Relax – Ráckeve

Következő helyszínünk Ráckeve, a Budapestről mindössze 45 percre található kisváros. Talán kevésbé ismert és népszerű pedig gyönyörű Duna parti fekvése és hangulatos utcái mindenképpen megérnek egy látogatást.
A ráckevei híd lábánál található Duna Relax & Event hotel 47 szobája néhány kiviételtől eltekintve dunai panorámás. A szálloda területe “gyermekmentes övezet”, felnőttbarát szolgáltatásokkal, nyáron szabadtéri strand medencével és egész évben üzemelő, ókori római wellness birodalommal várja az ide érkezőket.

Duna Relax Event - Ráckeve - felnőttbarát szálloda - Magyarország - belföldi nyaralás

Mit jelent a római kori wellness?

Ez a nem mindennapi wellness élmény az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

Tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered): Egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

Caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered):
Néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadtunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és a mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. A mai fűtési rendszerek már korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért ennél rövidebb idő javasolt.

Laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta):
Intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.

Frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered):
Egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

Fürdő részleg: Úszómedence, pezsgőfürdő, hidromasszázs, gejzír Teabár Sudatorium – gőzfürdő, sószoba.

Duna Relax Event - Ráckeve - felnőttbarát szálloda - Magyarország - belföldi nyaralás

Harmónialiget: Finn Szauna, infraszauna, dézsazuhany, élményzuhany, Kneipp terápia és fűtött mozaikpadok.

A wellness központban töltött órák után pedig jöhet egy finom vacsora! A szállodában kiváló konyha működik, díjnyertes szakácsok gondoskodnak a finom falatokról, így a gasztronómiai élvezetek sem maradnak el.

Vár a wellness! Az aktuális ajánlatért kattints ide!

Kimozdulnátok a szállodából?

A szállodán kívül is számos lehetőségetek van a kikapcsolódásra. Mutatok néhányat!

Ráckevei csónakos piac:

Minden szerdán és szombaton, a város szívében a Duna parton találjuk a piacot, ahol őstermelők árulnak különböző termékeket és van lehetőség a helyben fogyasztásra is.

Ráckevei Vízimalom:

Magyarország utolsó hajómalmának az ún. Gyurcsik-féle 12-es sorszámú hajómalomnak a rekonstrukciója, mely Mendele Ferenc felmérései alapján, közösségi összefogásnak köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel.

Tűztorony Kilátó:

2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát. A téli időjárási viszonyokra tekintettel a kilátó szezonálisan május elejétől — október második hétvégéjéig tart nyitva.

A környék is számtalan látnivalót kínál:

  • Lovaglás Apajpusztán
  • Zamatos borkóstolás Szigetcsépen
  • Tőzike Tanösvény Szigetbecse
  • Horgászat Angyali Szigeten

A környék kiváló helyszín kerékpáros túrákra valamint evezős túrákra is, a szálloda személyzete szívesen összeállít különféle útvonalalkat az érdeklődőknek.

Aura Hotel – Balatonfüred

A következő helyszín Balatonfüred. A város, amit talán senkinek sem kell bemutatni, a Balaton ékköve számtalan látnivalóval, gyönyörű környezetben. A balatoni kisváros az elmúlt években világszínvonalú üdülőhellyé fejlődött. A Tagore sétányhoz közel, a városközpontban található az Aura Hotel Balatonfüred, amit személyes tapasztalat alapján, nyugodt szívvel ajánlunk mindenkinek!

A szálloda jelmondata: Fill up – Feel good – feltöltődés felsőfokon!

A szobákban díjmentes aqua bar, kényelmes king size ágyak, relaxáló esőerdő zuhany valamint organikus kozmetikumok kápráztatják el a vendégeket. A tágas, kényelmes szobákhoz nagyméretű erkélyek is tartoznak.

Aura Hotel - Balatonfüred - felnőttbarát szálloda Magyarország - belföldi nyaralás

A szálloda éttermében ala minute (frissen készült) főételekből és büféasztalon kínált előételekből, desszertekből válogathatunk. Nagyon üdítő ez a magas minőség, a hazai szállodák között kiemelkedő, a főételt étlapról választhatjuk ki (több féléből), mindezt kiegészíti a széles büfé kínálat. Reggel kérhetjük kedvenc kávénkat felszolgálással illetve a népszerű tojásételek is frissen nekünk készülnek. Emellett hideg ételek, gyümölcsök, joghurtok, magvak széles választéka található reggelente a büféasztalon.

Aura Hotel - Balatonfüred - felnőttbarát szálloda Magyarország - belföldi nyaralás

Reggeli után, a wellness részleg kínál tökéletes kikapcsolódást, szauna szeánszokkal, natur szaunázási lehetőséggel, vagy pihenhetünk a szálloda kertjében a medence partján egy kényelmes pihenőágyban. Az élményt a kedvenc koktélunk teszi teljessé, amit akár a medencében ülve is elszürcsölhetünk.
A szálloda romantikus csomaggal kedveskedik a pároknak és vasárnapi késői kijelentkezéssel is foglalható, hogy maximálisan kihasználhassuk az ott töltött időt.

Aura Hotel - Balatonfüred - felnőttbarát szálloda Magyarország - belföldi nyaralás

A szálloda tökéletes választás a teljes elvonulásra, de ha mégis kimozdulnátok, a környék és a város is számos látnivalót kínál. Ilyen például a történelmi belváros, a kihagyhatatlan Tagore sétány, a Szénsavas források, a Jókai villa, vagy a mediterrán hangulatú Tihany.

Töltődj fel a Balaton fővárosában, nézd meg az ajánlatokat itt!

Érdekel a többi belföldi ajánlatunk is?

Elvonulnál néhány napra itthon, hogy feltöltődhess? Válaszolj néhány kérdésre, írd meg az elképzeléseidet és már küldjük is a legjobb ajánlatot számodra!

Megnézem az ajánlatokat

 

A képek forrása:
https://www.imolaplatan.hu/
https://wellnesshotel.hu/
https://aura-hotel.hu/

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük