websikehealthcheck

Blog...

Mi lesz a befizetett nyaralással, ha járvány helyzet van érvényben?

Korona vírus - nyaralás - utazás - utazz biztonságosan

Éva pár hónappal ezelőtt befizetett egy nyaralásra júniusi indulással, most viszont aggódik a kialakult helyzet miatt. Bizonytalan, nem tudja, hogy merje-e tervezgetni az utazás részleteit vagy inkább mondja le az egészet. Esetleg tegye át egy későbbi időpontra? Ezek a kérdések most rendkívül aktuálisak ezért videós interjút készítettünk Évával, átbeszéltük a lehetőségeit és megválaszoltam a kérdéseit, ami sokak számára lehet most segítség.

Milyen lehetőségeim vannak, ha nem szeretném elveszíteni a pénzem?

Aki befizetett egy nyaralást valamelyik irodánál, biztosan feltette már ezt a kérdést, hiszen bármennyire is szeretnénk nyaralni, a vírus hatásait nem lehet figyelmen kívül hagyni.
A beszélgetés során elmondtam Évának, hogy milyen lehetőségek közül választhat:

dátum módosítás:
Ez a legjobb az utazóknak és az irodának is, így ugyanis a befizetett összeg megmarad és felhasználható.

lemondás:
Legkésőbb az utazás előtt 30 nappal lehet lemondani, 10% kötbér megfizetésével. Tehát érdemes kivárni, mit hoznak a következő hetek, akár hónapok ha a dátum ezt megengedi. Éva júniusi utazásánál erre május végéig van lehetőség.

utazási utalvány:
A befizetett pénzt utalvány formában tudja felhasználni Éva is, ilyenkor kötbér nélkül használható fel az összeg.

A részletekért és pontos információkért nézd meg a teljes beszélgetést:

Hol tudsz tájékozódni?

Minden út, minden utazás egyedi eset, ezért nincsenek általánosan érvényben lévő, mindenkire vonatkozó szabályok. Minden esetben a foglaláskor aláírt ÁSZF az irányadó, ez ugyanis tartalmazza a lemondás vagy módosítás feltételeit is, ezért ha Évához hasonlóan Te is bizonytalan vagy, egyeztess az utazás szerveződdel!

Ha hasznosnak találtad a cikket és a videót, oszd meg másokkal is, akik bizonytalanok a nyaralásukat illetően!

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük