websikehealthcheck

Blog...

Miért csúszdáznak a magyarok Ausztriában?

Miért csúszdáznak a magyarok Ausztriában?

Létezik egy vízipark a magyar határtól mindössze néhány méterre Lutzamannsburgban (Locsmánd). A „határ mellett„-et értsd szó szerint: egyik lábunk még Magyarországon másik lábunk már a fürdő területén, Ausztriában áll. Az már első ránézésre is látszik, hogy nem egy egyszerű víziparkról van szó, hanem igazi, lúdbőrözős, felhőtlen gyerekkacajos családi élmény-arzenál várja itt a látogatót. De sok jó hely van nálunk is… miért látogatnak mégis akkor el ide a magyarok?

A végére kell járnunk -gondoltam – hogy kiderítsük és lerántsuk a leplet a lutzamannsburgi élménypark vonzerejéről…
Olvasd el a cikkünket Te is, hogy eldönthesd, megéri-e a hosszabb utat.

Derítsük ki először, kinek való az osztrák csúszdapark?

A park különféle részekre ( világokra ) van osztva. Ez segít megállapítani, hogy milyen korosztályú gyerekkel, melyik „világban” érdemes letelepedni a szülőknek.Lássuk csak szépen sorban…

Baby World – itt minden a legkisebbekről szól

29°C-os levegő és 34°C-tól 36°C-os melegvízű babamedencék gondoskodnak az apróságok felhőtlen jókedvéről és a szülők pihenéséről. A fokozatosan mélyülő baba medencék abszolút biztonságosak a kicsiknek. Van direkt sekély vízű gyermek játszómedence, így egyedül is játszhatnak.

Ha itt az alvás ideje, irány az alvó szoba, de van ingyenes babakocsi kölcsönzés, sőt… járókák és hinták is rendelkezésre állnak. Ingyenes babaúszás próbaóra és egymásra épülő úszótanfolyamok elérhetők már a 3. hónapos kortól. A baba-lagunamedence, babakonyha, pezsgőfürdő, szoptató jurták, árnyékos pihenőhelyek és még sok minden más… már csak hab a torán a kivételes szolgáltatához.

Baby World - itt minden a legkisebbekről szól

Baby World - itt minden a legkisebbekről szól

Baby World - itt minden a legkisebbekről szól

De mit csináljon apa a nagyobb gyerekkel?

Nos, most jön a java… ők sem fognak unatkozni. Csak győzzék végigjárni a csúszdapark összes nekik kínált élményét…

Fun World – a felnőtteknek és nagyobb gyerekek játéka…

Mi található a Fun Worldben? A bátrabb korosztály 4 óriáscsúszdát próbálhat ki itt. Az Air Racer fedőnevű csúszda 111 méter hosszú és egyszemélyes úszógumival csúszható (8 éves kor alatt felnőtt kísérővel). A további két új csúszda Quaxi és Flipper, illetve a kék Flitzer csúszda is hozzájárulnak az összesen 800 méternyi csúszdaélményhez a Sonnenthermeben. Azért ezt nehéz lesz megunni…

Speed World – A sebesség mindenekelőtt

A Speed World fő látványossága a 23 méter magas csúszdatorony, mely kimondottan csak lifttel érhető el. Innen indulnak Ausztria leghosszabb fedett csúszdái:

  • Az XXL Monster Ride 270 méter hosszú és 2 vagy akár 3 fős gumikkal is csúszható. Ő a leghosszabb beltéri csúszda. 8 év alattiak csak felnőtt kísérővel vehetik igénybe.
  • A Speedy 11 éves kortól ajánlott csak pokoli gyorsasága miatt, amit 141 méteren érhet el a bátor átogató.
  • A Twister (6 év alattiak csak felnőtt kísérővel) nem a leggyorsabb, de 202 méter hosszával így is Európa legizgalmasabb beltéri csúszdái közé szavazhatjuk, amely elég széles skálán okoz felejthetetlen perceket a kisebbeknek és nagyobbaknak is.

Csak győzzék végigjárni a csúszdapark összes nekik kínált élményét...

Innen indulnak Ausztria leghosszabb fedett csúszdái

Csak győzzék végigjárni a csúszdapark összes nekik kínált élményét...

Megtaláltuk a legkülönlegesebb élménycsuszdát is a parkban…

Az osztrákok nem bízták a véletlenre, gondoltak azokra is, akik szívesen kipróbálnák a kalandos csuszások élményét, de sokkal többre vágynak, mint amit a valóságban építeni tudnának. De mi lehet ilyen? Hát a virtuális valóság csúszda…

A vendég egy vízi bobon ülve, a teljes csúszás ideje alatt egy 360°-os térlátású VR szemüveget visel és ezáltal önmaga irányítja az eseményeket. A virtuális valóság élmény az 1 perces csúszás ideje alatt többek között elkalauzolja a fürdővendéget, mint űrhajóst a bolygók és világító égitestek világába, hatalmas aszteroidák és űrhajók közé.

„Olyan érzést kelt, mintha egy videojátékba csöppenne az ember.”

A teljes utazás ideje alatt nem csak a csúszás, de egyéb vizuális élmények átélése várható. A 202 méter hosszú „Space Twister” csúszdán 3 világba merülhetnek el 7 év feletti vendégeink:

  • sárkányok világa (World of Dragons)
  • űrlények világa (World of Aliens)
  • fantázia világa (World of Fantasy)

De nem csak a csúszda kedvelők érezhetik itt jól magukat…

A csúszdákon kívül számos medence található a fürdő területén. Mutatom a részleteket.

A Splash pool – 3,6 méter mély és megdobogtatja a kicsik és nagyok szívét egyaránt.

Különlegesség a 3 ugrótorony, melyekről 1, 2 és 3 méterről lehet a vízbe csobbanni. Fejes, szaltó, vagy fenékkel, itt minden formátum megengedett. Az élmény óriási, de bátorság kell hozzá!

Sportmendence

Érdemes belecsobbanni a startkövekről a 25 méteres kültéri úszómedencébe, melynek kedvező vízhőmérséklete a teljes felfrissülést garantálja.

Élménymedence:

Vízeséssel és átjárható barlanggal tarkított élménymedencében ülőpadka várja a fürdőzőket.

Hullámmedence:

A hatalmas hullám medence 280 m²-es vízfelülettel és max. 1,80 m mélységgel büszkélkedik. Az óriási hullámaival, mint a Karib tengeren, igazi vízi kalandra hívja a bátor látogatókat.

Különlegesség a 3 ugrótorony, melyekről 1, 2 és 3 méterről lehet a vízbe csobbanni.

 

…és mivel kedveskednek a megfáradt felnőtteknek?

Itt van mindjárt a Szauna világ, ahol temérdek szolgáltatás és extra segít kikapcsolódni a felnőtteknek is.

A Szaunavilág része a gőzfürdő, az aromagőzfürdő, a bioszauna, a gyógyfüves, a beltéri finn szauna és két finn kültéri szauna. Ezen kívül egy infraszauna várja a feltöltődni vágyókat. A szaunaterületen található még pezsgőfürdő, hidegvízű merülőmedence, Kneipp-medencék és egy hatalmas napozóterasz.

A szaunázás után a vendégek a szaunakertben, a pihenőtéren, a napozóteraszon valamint a kandalló mellett lazíthatnak.

Itt van mindjárt a Szauna világ, ahol temérdek szolgáltatás és extra segít kikapcsolódni a felnőtteknek is.

A csúszdákon, medencéken és a szaunákon kívül számos program várja a gyerekeket…

Csak hogy néhányat említsek: Kreatív műhely, Vonatozás csodaországba, Fotózás Sunny Bunnyval, virtuális búvárkodás, 3D mozi… stb. Az aktuális heti program előre letölthető, így már előre kinézhetjük, mi mindenben szeretnénk részvenni gyermekünkkel.

Mi lesz az ellátással?

A Sunny Side önkiszolgáló étterem napi kínálatában friss saláták, gyümölcslevek és sütemények szerepelnek. A nehezebb ételeket kedvelőkre ugyanúgy gondolnak, mint a könnyebb konyha szerelmeseire. Az egészen kicsik pedig természetesen sokféle bébipapit és gyümölcslevet fogyaszthatnak. Egyszerűen mindenkire gondoltak.

A kültéri strandbárok pedig az apró nasik és hideg innivalók felelőse a kültéren.

A park területén számos napernyő és napágy áll rendelkezésre.

A felnőtteket pedig további nagyszerű szolgáltatások is várják, mint a masszázs, kozmetika, de a várandósoknak is kényeztető viziprogramokat szervez a park.

A felnőtteket pedig további nagyszerű szolgáltatások is várják, mint a masszázs, kozmetika, de a várandósoknak is kényeztető viziprogramokat szervez a park.

 

Utazás, árak, speciális ajánlatok…

Bátran ki merjük jelenteni, hogy ennyi élmény, ennyi csúszda, ilyen minőségű vízipark máshol a közelben nem található meg. A nap végére teljesen értettük, miért járnak át annyian Ausztriába, ezért utánanéztünk a lehetőségeknek.

Ha valaki egyénileg utazik, akkor könnyen odajuthat, a fővárosunkból úgy 2 óra 30 perc – 3 óra körül megjárható egyirányba. Egy nap azonban már ez 5-6 óra mennyiségre rúg. Pedig ha be akarjuk járni az összes élményt és kihasználni a napot, akkor vagy korán érdemes indulni, vagy pedig érdemes megszállni.

Persze van, aki egy napot szeretne csak kiruccanni a gyerekkel és lássuk be, 8-10 óra egy ilyen parkban, eléggé kiveszi az erőt. 3 óra hazaút már ilyenkor inkább 5-nek tűnik, nekünk a kipróbálós nap után konkrétan meg kellett állni kétszer benzinkúton, hogy a késő esti hűvös szél felpaskolja az éberségem.

Másik lehetőség a szervezett, buszos utazás aminek jelen esetben komoly előnyei lehetnek, hiszen nincs fáradtan vezetés kora reggel és kimerülten késő este, nem aggódik az ember az egész nap magárahagyott autóért egy idegen parkolóban és még biztosítás is tartozik az utazáshoz. A jó társaság pedig lefoglalja a gyerkeket és nem anyu nyakán lógnak, hogy mikor érünk már haza.

Éppen ezért találtuk ki, hogy az utazz-biztonságosan.hu csapata megszerzi a legjobb busszal utazós ajánlatot a térségben az olvasóinak. Készítettünk egy kalkulációt, amivel te is könnyen kiszámoltathatod velünk, mennyibe kerülne egy a család számra az utazás.

Kérd el személyre szabott családi kedvezményeid és az akciós időpontokat ezen az oldalon:
https://utazz-biztonsagosan.hu/sonnentherme

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük