websikehealthcheck

Blog...

Mire számíts ha belföldön nyaralnál? – beszámoló egy gyulai hétvégéről

Nyaralás belföldön, biztonságosan - Gyula

Merjünk-e útra kelni most, hogy talán már alábbhagyott a vírus általi fenyegetettség? Mi a helyzet itthon? Milyen szabályokat kell betartani?
Bosszantó lehet, ha kimarad idén a tengerparti nyaralás, de a biztonság az első… és ha így döntesz, Magyarországon iis számos szebbnél szebb hely várja hogy felfedezd őket. A jelenlegi időszakban ez talán fel is értékelődik.
Mi most Gyulára utaztunk, hogy megnézzük, milyen az itthoni helyzet a vírus után, milyen változásokra kell számítani. A tapasztalatainkat ebben a cikkben foglaltuk össze.

Alapvetően szeretnénk mindenkit megnyugtatni: biztonsággal elindulhatunk belföldön, mindössze néhány változásra kell felkészülni. Ezek a változások viszont mind a mi javunkat szolgálják és azért kerültek bevezetésre, hogy maximális biztonságunkat szavatolni tudják a szállásadók.

3 éjszakát töltöttünk Gyulán a Hunguest Hotel Erkelben

Az érkezés előtt néhány nappal kaptunk egy vendég tájékoztatót, amiben már felhívták a figyelmünket a változásokra. A tájékoztatóban kérik, hogy viseljünk maszkot a szálloda területén és a személyzet is így tesz, tájékoztatnak, hogy a recepció az érintkezés védelem miatt üvegfallal szeparált és igyekeznek minimálisra csökkenteni az érintkezések számát, miközben a recepción mindenről megfelelő tájékoztatást nyújtanak és segítenek.

Érintésmentes bejelentkezés

A menetrend a következő: itthon kitöltünk egy táblázatot az adatainkkal ez helyettesíti a bejelentő lapot és a helyszínen csak aláírjuk, ezzel gyorsabb és kényelmesebb a bejelentkezés.

Wellness részleg

Az előzetes tájékoztató szerint a wellness nem működik, de mire megérkeztünk már arról tájékoztattak, hogy használhatjuk. Ebben a hotelben Pezsgő medence, Szaunák és pihenő tér állt rendelkezésre, megkötés nélkül. Masszázsokat is lehetett foglalni korlátozás nélkül.

Szobák

A szobákat csak kérésre takarítják, napi takarítás most nincsen. Ezzel is csökkentik a kontaktok számát (és persze kevesebb személyzetre van szükség, hisz a vendég is kevés, nagyjából 20-30 %-os kihasználtsággal megy a szálloda).

Nyaralás itthon, biztonságosan - Gyula - Hunguest Hotel Erkel

A szoba extrán ki volt takarítva, érkezéskor sehol egy porszem, ez nagyon szimpatikus volt. A személyzetet ha megkérjük, nagyon szívesen kiviszik a szemetet vagy cserélnek törülközőt, csak szólnunk kell.

Étkezés

A legnagyobb változást az étkezések alkalmával tapasztaltuk. Előre ki kellett választani azt az idősávot amikor szeretnénk enni, 3 idősáv volt megadva reggel és 3 este. Arra kértek, hogy ezt tartsuk be. Ez azért van, hogy egyszerre ne legyünk sokan az étteremben és az előnyét is érdemes megjegyezni: hiszen így egész biztosan nincs tömeg.

A svédasztalos étkezés változatlanul üzemel, viszont a megszokottól eltérően most nem mi szedhetünk magunknak, hanem a személyzet szed abból, amiből kérünk. Ez picit lassítja a kiszolgálást, viszont mivel kevesebben vannak a megbontott étkezési idők miatt, így nem kell hosszan várakozni. És természetesen annyiszor megyünk vissza, ahányszor csak akarunk, ebben nincs változás, az italokat pedig az asztaloknál szolgálják fel.

Fürdő

A szálloda a gyulai várfürdő mellett található, ami miatt sokan választják, viszont a fürdőben a szolgáltatások ottjártunkkor még nem üzemeltek (csak néhány hideg vizű medence volt nyitva).

Nyaralás belföldön, biztonságosan - Gyula - várfürdő

Most már (Június 24-től) azonban ismét minden medence használatba vehető a fürdő / strand területén.

Te mit tapasztaltál itthon?

A vírus helyzet miatt érvényben lévő szabályozás egységes, de a konkrét szabályok értelmezése eltérő lehet… Épp ezért érdekel minket, hogy ti mit tapasztaltatok, hol jártatok az utóbbi időben, írjátok meg nekünk kommentben, hogy teljesebb képet kapjunk az itthoni helyzetről!

 

Képek forrása:
https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/gyula/hunguest_hotel_erkel/

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük