websikehealthcheck

Blog...

Utazhatunk-e idén nyáron?

Nyaralás, utazás - korona vírus - utazz biztonságosan

Az biztos, hogy a nyár idén sem marad el, csak az nem világos jelenleg, hogy pontosan mire is számíthatunk. Nehéz tervezgetni, ha azt sem tudhatjuk merjünk-e foglalni, ha eddig még nem tettük, vagy mikor utazhatunk biztonságosan, nyugodtan.
Ha benned is felmerült már a kérdés, hogy vajon nyaralhatunk-e idén és szeretnél megbízható forrásból tájékozódni, olvasd el a cikkünket!

A turizmust a béke iparágának is szokták nevezni, nem véletlenül…

Szép lassan, kezdünk kicsit fellélegezni és talán már kifelé lábalunk a világméretű karanténból. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg ajánlat foglalható már nyárra, de ki tudja garantálni, hogy el is fogunk tudni utazni? Jelen pillanatban mi biztosan nem, sőt még magas szinten lévő döntéshozók sem biztosak abban, hogy idén milyen nyarunk lesz, hogyan és hova utazhatunk.

Számtalan ötlet felmerült arra vonatkozóan ( pl: Törökországban ), hogy biztonságosan újraindulhasson a turizmus. Ilyen az úgynevezett Covid Pass, amit az kaphatna meg, aki már bizonyítottan átesett a fertőzésen és valamilyen védettséggel rendelkezik. Görögország szintén hasonló tervvel készül, Horvátország pedig turistafolyosót hozna létre, amit azok az utasok vehetnének igénybe, akik igazoltan negatív teszttel rendelkeznek. Erről folynak a tárgyalások Csehországgal, Magyarországgal és Ausztriával is.

A cél a turizmus beindítása, de sok még a kérdőjel…

Az látszik, hogy mindenki azon dolgozik, hogy a turizmus minél előbb beindulhasson , hiszen számos országnak ez az egyik fő bevételi forrása, azonban jelenleg még nincsen megfelelő válaszunk arra, hogy ez, hogyan milyen feltételekkel történhet meg.

A következő néhány hétben biztosan sokkal többet fogunk tudni, a turisztikai szakemberek egységes európai szabályozást sürgetnek, ami biztosíthatná azt, hogy mindenki biztonsággal választhassa ki az idei vakáció helyszínét.
Azonban valószínű, hogy idén egy szűkebb kínálatból választhatunk majd, tekintve, hogy számtalan rendezvényt, fesztivált is lemondtak (pl Octoberfest). Így könnyen szorult helyzetbe kerülhet az, aki most hirtelen akár egy jó ár miatt,a megfelelő információk hiányában foglal és később nem tud elutazni.

De mi van, ha már van lefoglalt utazásunk?

Aki érvényes foglalással rendelkezik, semmi oka aggodalomra mert bár az utazási szektort váratlanul érte a krízis, ma már több az utasokra nézve nagyon kedvező lehetőséget kínálnak az átfoglalásra, a befizetett összeg utalványra váltására. (Ezekről a lehetőségekről egy korábbi cikkünkben írtunk részletesebben, amit itt tudsz elolvasni.)

Az utalványokról beszélgettünk egy törzsutasunkkal, ha érdekelnek a részletek, nézd meg a videót!

Szóval,ha ebben a helyzetben vagy, a legjobb, amit tehetsz, hogy felkeresed az utazási tanácsadót, szervezőt, akinél a foglalás történt, hogy a számodra legoptimálisabb lehetőséget ki tudjátok választani. Ha pedig még nem foglaltál, érdemes várni a döntéssel, még a meglepően kedvező, kihagyhatatlannak tűnő árak ellenére is.

A biztonság legyen az első!

Hiába bukkannak fel vonzó (vagy csak első ránézésre annak tűnő) ajánlatok a különböző oldalakon, azt gondolom, hogy egy felelősségteljes utazási tanácsadó, utazási iroda vagy szervező most mindenképp kivárásra inti az utazni vágyókat.

Nagyon-nagyon szeretnénk ismét új foglalásokat intézni és álomnyaralásokat szervezni az utasainknak, de amíg nem világos, hogy milyen szabályok, egyáltalán milyen lehetőségeink lesznek idén utazni, várnunk kell. Az látszik, hogy mindenki a turizmus megmentését célozta meg, de ne felejtsük el, hogy a legfontosabb, hogy biztonságosan utazhassunk, akkor is, ha erre még várnunk kell egy kicsit.

Oszd meg a cikkünket másokkal is és kövess minket a Facebook-on!

 

Rung Gergely
Rung Gergely vagyok, az Utazz biztonságosan blog egyik szerzője. Az utazásnál csak egy dolgot szeretünk jobban: segíteni, hogy mások is csodás helyekre utazzanak és felejthetetlen emlékekkel térjenek haza. Ezért hasznos tanácsokkal és tippekkel segítünk azoknak, akik szeretnék elkerülni a gyakran elkövetett hibákat és biztonságosan utazni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük